Back

 

Pickled Breeze som består av medlemmar från Lidköping, Skara och Vara bildades i oktober 2018 med en ambition att spela egenkomponerad musik i artrockgenren. Gemensamma influenser är bl.a. Pink Floyd, Genesis, Yes, Saga och Marillion. Musiken är inspirerad av Artrock, Progressive Rock, Phychedelic Rock, Fusion och AOR.

 

Joakim Flinck har sedan början av 80-talet ingått i olika typer av musikaliska konstellationer och sammanhang, med mycket skiftande musikstilar som gitarrist. Som kompositör komponerat cirka 300 låtar och arrat ett 30-tal verk för storband. 2003 gav han ut sitt första soloalbum betitlat "Hemliga Rum" 2015 kom ett album med jazzfunk och fusionmusik under projektnamnet "Wobbegong" betitlat "External Tail". I mars 2019 kom hans tredje album "Paradis" en uppföljare på "Hemliga Rum" från 2003.

Tomas Adolfsson började sin musikaliska bana 2 år gammal i morfars knä vid pianot. Han har spelat i band sedan tonåren i en mängd olika stilar i både coverband och egenkomponerande band. Det har bl.a. spelats hårdrock, AOR, västkust, och singer/songwriter-rock, men det är i den progressiva rocken bland 14/16 delar, tonartsbyten pch långa instrumentala partier där inga ramar ellerbegränsningar finns som han trivs som fisken i vattnet.

Mattias Svensson inledde sin musikaliska bana i början av 80-talet som cellist. 1986 började han som sångare, instrumetalist och låtskrivare i olika artrockband. Vid 90-talets början var det hårdrock som gällde för Mattias och från 90-talets slut fram till 2018 så var det som sångare i olika lokala och nationella coverband som han spenderade den mesta av den musicerande tiden. Nu som medlem i Pickled Breeze känner han att han hittat tillbaka till rötterna. Artrocken där allt började en gång.

Dan Berglund började som trummis i Ösregn och sedan hårdrocksbandet Moria från Vara i början av 80-talet. Efter några försök att bilda några artrockband i slutet av 80-talet lägger han pinnarna på hyllan. Efter att ha lagt tiden på teater, familj och foto återupptar han spelandet 20 år senare efter att ha träffat Stefan Sahl och bildar Arts tillsammans med Jessica J Bonté och Jonas Kjernald. Efter en period utan band inleds sökandet efter musiker som senare kom att bli Pickled Breeze.

Magnus Green startade sin musikaliska bana med att spela trumpet i 1 år i väntan på en plats på den lokala musikskolans trumprogram och 1979 blev det äntligen trummor för hela slanten. Han spelade från början av 80-talet i olika band med varierande musikstilar. Något senare, i mitten av 80-talet, när synthmusiken växte sig starkare svalnade intresset för trummor. Det blev då synthar som tog över mer och mer. Klaviatur, synthar och programmering av trrummaskiner var ett stort intresse som praktiserades i bandet Security. Han spelade senare klaviatur i några olika coverband. Vid 50 års ålder köptes den första elbasen och på ett bananskal blev det artrock med Pickled Breeze 2022.